«

Jan 16

Den tredje på listen!

Jeg glemmer meg helt vekk I kostholdstudien min på en blog om museer. Nå skal jkeg ta tredje på løisten.

« Myhre torvstrøfabrik er et kulturminne og museum på Tveide i Birkenes kommune i Aust-Agder fylke. Fabrikken produserte torvstrø som ble solgt til renholdsverkene i byene, spesielt Kristiania. Torvstrø inngikk som en komponent i pudrett, handelsgjødsel produsert av doavfall.

En lokomobil (dampmaskin) er museets store klenodium. »

Myhre torvstrøfabrikk er artig og lokomobilen er enda artigere, men lite fargerik.

Men hør: Det finnes en drøm om at mangel på næring er det som skaper suget. At den lysten vi har på mat og snack hele tiden, og som vi ser på som vitalitet og livsglede egentlig er kroppens rop om hjelp. Og at det vi holder på med når vi forsøker å gå ned i vekt ved å strupe ned matinntaket, er å øke alle disse manglende til et smertefullt nivå. Den sulten og uvellsfølelsen vi har er næringsmangel.

Hvorfor er dette en drøm? Jo fordi det eneste vi behøver å gjøre for oss selv er å spise nriktig. Da forsvinner suget. Da blir vi mette uten å bli fulle. Da går vi ned i vekt uten å sulte.

I dag er det min tur til å lage middag. I dag skal jeg løse problemer. Er det vanskelig å spise riktig? Det beste for mennesket er hel, uraffinert plantemat. En god variasjon i forskjellige planter, helkorn, frukt og grønnsaker, har alle de næringstoffene kroppen din trenger, med mulg unntak av vitamin B12. Derfor tar jeg vitamin B12 tilskudd

Takk for nå! Vi snakkes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>