»

Dec 19

Det andre museumet på listen!

Hvis du lurer på hvor listen ligger hen, kan du se for to innlegg siden. Jeg har bare to innlegg til nå, så historikken er ikke så veldig komplisert å se gjennom, men først til det alle gleder seg til å høre, jeg vet du er spent på hva jeg hadde til middag! Hurra! Etterpå vil jeg poste litt informasjon om et museum.

Mamma lagde fisk i dag. Kokt og stekt laks, selv om hun også har lest The China Study og også har tenkt å kjøpe den norske oversettelsen kalt Kinastudien, valgte hun likevel å bruke noe av den fisken hun hadde i fryseboksen. Pappa ble sur og kastet fisken i veggen på kjøkkenet før han gikk ut. Mamma gråt og tørket opp med pappas aviser. Derfor måtte pappa lese aviser på nettet på www.vg.no og www.dagbladet.no.

Slik er livet!
Det er et museum på Grasham i Birkenes som er en del av Birkenes bygdemuseum. Den er kjent som Torvstrøfabrikken fordi det var en fabrikk som tok torv fra de drenerte myrene på Grasham og rev dem opp til strø på fabrikken. Deretter ble det transportert bort til Lillesand med tog og sendt med båt til Oslo som en ingrediens i gjødsel som ble laget av byens kloakk og torvstrø. Toget er borte, men fabrikken står der i dag. De har til og med dampmaskin.

Birkenes bygdemuseum er flere steder samlet til ett
Det er med andre ord litt tungvint å besøke fordi museumet er spredt over 14 forskjellige steder. Dette er fordi hver serverdighet er så liten at de må samle serverdighetene til en eneste organisasjon for at det skal være drivverdig. Det betyr at bussen antakelig ikke strekker til. Birkeland er jo ellers bare en hule med påmalt tak. Med dette mener jeg at innbyggerne tror verden ser ut på en måte uansett om virkeligheten stemmer eller ei. Birkeland blir også kalt Verdens Navle. Dette er fordi de tror selv de er de viktigste i verden. Pappa ba meg holde meg langt unna, men hvis jeg absolutt måtte dra di, væpnet han meg med en kniv som egentlig er en brevåpner. Så gav han meg nøkkelen til mopeden og understreket betydningen av rask retrettmulighet i et område utrygt for fiender. Så kastet han en liten kake i kjøkkenveggen og gikk sin vei. Vi sees!