«

»

Dec 12

Førstemann på lista

Først vil jeg fortelle hva jeg hadde til middag, før jeg går igjennom en wikipediaartikkel med informasjon om Lillesand by og sjøfartsmuseum.

Sjøfartsmuseum

Mamma var bortreist i dag, så pappa tok kontroll og stekte en grandiosa til hver av oss. Den gikk ned på høykant uten sidestykke, som det heter, og krydderet var en lang salve fra Pappa om hvorvidt terror-angrepet i Paris hendte overhodet. Jeg sa til ham at han var sprø. Pappa spurte meg om hvor alle de sårede og drepte befant seg før han kastet pizza på kjøkkenveggen og gikk sin vei. Her er informasjon om museer.

Skiller
Rundt om i vårt vrimlende sørland er det en rekke bygder og inndelte regioner. Fra gammelt av sto det skillesteiner mellom disse som setår igjen som kulturminner overalt. Det var en liten konge som regjerte i hvert område, og skillesteinene står igjen for å minne oss på hvor lite enige de var. Slik er regionslederne i dag også. De skiller sterkt mellom hverandre. Mitt er mitt og det begynner her. Det er slik fra lav alder, og vi vet hvor de andre kommer fra, vi hører det på måten de snakker, vi hører det på måten de velger ord og uttrykk. Vi er ikke som dem.

Mange små herrer
Slik blir de aldri enige om hvor et eventuelt regionsmuseum skal stå. Alle vil ha sitt hos seg, helt uten å vurderer felles beste. Derfor er det hele spredt på bygd og land. Uten sammarbeid om et stort fellesprosjekt blir hver mann på en liten tue, og ingen får realisert noe som helst av dimensjoner. Det viser også at Norge ikke er velsignet med et stort antall objekter og gjennstander det er viktig å få plassert.

Vær snill og legg igjen beskjeder og meldinger om drere lurer på noe, eller vil ta opp noe, ikke nøl, bare fyr løs.

Vi seee! Ha det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>